2e Keuring, Wickrath, Duitsland

Plaats hier ál je (fjorden)foto's! Ook filmpjes horen hier thuis.
Plaats reactie
leoensuzanne
Berichten: 11159
Lid geworden op: di 06 dec 2005, 18:57
Locatie: Westerbeek

2e Keuring, Wickrath, Duitsland

Bericht door leoensuzanne » ma 22 aug 2016, 20:44

Zo nu nog onze 2e keuring in Wickrath. Ik had het commentaar nog niet in het nederlands, vandaar is deze wat later. De keuring wordt altijd in een grote binnenbak gehouden. Super fijn natuurlijk alleen niet voor de foto's... Ik heb geprobeerd er een paar die redelijk gelukt zijn, uit te zoeken.

We moesten om 16.10 u in de ring, dus zijn we op tijd weg gereden thuis. Erg vreemd om pas in de middag weg te gaan. Aan de andere kant kon ik Hikari nog een aantal uur op de wei zetten, zodat het buikje nog wat gevuld was en Hilgo zijn benen nog wat had kunnen strekken.
We hadden daar wat miezerregen, soms net genoeg om goed nat van te worden. Toen het tijd begon te worden, hebben we ze van de trailer af gehaald en klaar gemaakt. Toen meteen doorgelopen naar de binnenbak. Slot Wickrath is erg mooi! Maar je parkeert wel een stukje verder. Dus moesten we eerst van het parkeerterrein over de brug over een lange oprijlaan naar de bak. Tja en liet Hilgo meteen even weten aanwezig te zijn!!! Hinniken! Hij kwam een paar keer omhoog... maar later bleef hij met de beentjes op de grond en was de herrie stukken minder. Maar een beetje bezighouden he?! Je komt in een kleine binnenbak bij elkaar waarna je door de stal naar de grote bak gaat.
Is een erg overweldigend gevoel! Voor mij al, laat staan voor die paarden! Gelukkig was Hikari nu wat rustiger dan vorig jaar, maar toch nog erg onder de indruk. Het is een hele grote bak, met 1 korte wand compleet spiegel, 1 lange wand is zo'n 2 meter hoog, waarachter/boven de tribune zit. Die paarden schrikken zich het laplazerus als ze daar de eerste keer komen! Ze horen van alles, maar kunnen niet veel zien. Plus dan nog de omroeper met microfoon... Maar Hikari deed het netjes.
Ze hebben 2 driehoeken op de grond gelegd, zodat je recht op de jury af komt gelopen. Dan stel je de paarden voor de jury op. Op hun teken laat je het veulen los en draaf je zo'n 2 rondes om de driehoeken heen.
Tja, Hilgo maakt er een feest van. Draaide rechtsom ipv links, zodat ik nog snel voor hem moest gaan staan om hem met Hikari mee te laten lopen. Hij sloeg een paar keer uit, waaronder 1x tegen Hikari en de andere keer bijna tegen Leo. Gelukkig liet hij zich wel meteen pakken.

Daar we de laatste van de rubriek waren, kwamen de andere paarden ook de ring in. Dit is een nakeuring, dus liepen we samen met 1 andere fjordenmerrie en hengstveulen in de ring, maar ook met een paar haflingers, Knabstrubber, trekpaard. Dus een diverse groep (vorig jaar liepen er ook shetjes bij).

Alle veulens kregen zilver. Dat bleek dus een goede beoordeling te zijn. Tijdens het voorbrengen van het veulen wordt de merrie ook gekeurd.
Het volgende is voor ons vertaald wb het commentaar van de jury(ik had gevraagd of ze het schriftelijk wilde doorgeven, omdat we het vorig jaar niet goed konden volgen, het ging zo snel!)
Hikari had de volgende punten ( zijn dezelfde punten waar hier in Nl op wordt gelet)
8-7-7-7-7 = 36 punten. Dus heel netjes en hetzelfde als vorig jaar. Doordat ze een hoger punt dan een 7,5 heeft, kan het zijn, dat we volgend jaar worden uitgenodigd voor een bepaalde keuring waardoor ze staatspremiemerrie kan worden. Dus dat is dan wel bijzonder.
Opmerkingen die erbij stonden waren: Groot ramige voorname merrie met genoeg uitdrukking. Regelmatige/taktmatige gang die iets meer afdruk mocht hebben.

Hilgo kreeg geen punten, maar kreeg de volgende opmerkingen: Goed type, goed in verhouding/model en goed totaalbeeld. In beweging iets slepend van achteren en wat achter de massa. Het aantredenvan het achterbeen kon sterker. Er was nog een zin meer, die we niet helemaal kunnen plaatsen. Misschien weet iemand van jullie het: etwas lose im Schweif.

Nu de foto's. Geen hoogstandjes, want het is moeilijk fotograferen binnen. Buiten regende het te hard dus dat ging helaas niet.

Opstellen voor de jury
Afbeelding

Haha een donderfoto. Ik vond het wel grappig dat alleen het koppie scherp is.
Afbeelding

Rondstappen. Ieder paard moet opnieuw opstellen bij de jury en dan wordt het commentaar gezegd.
Afbeelding

Hilgo, 1 van de zeldzame momenten dat hij stil stond.... tja, niet helemaal kloppend, omdat je de foto van bovenaf moet nemen, maar ach..
Afbeelding
Evita : Tsjerk x Anca (v. Manus)
HilgoHenro x Hikari (v. Hanibal)
Fello : Ismo x Anca (v. Manus)
Hikari v. Hannibal x Anca (v.Manus)
TinkerxWelsh kruising Liva: ouders onbekend
en Wild coulours Ultimo oftewel Mo ouders onbekend
Gebruikersavatar
Anita
Berichten: 17518
Lid geworden op: za 09 dec 2006, 12:10
Locatie: Mantinge (Dr.)
Contacteer:

Re: 2e Keuring, Wickrath, Duitsland

Bericht door Anita » ma 22 aug 2016, 20:52

Leuk verslag Suzanne. etwas lose im Schweif is vertaald iets los in de staart.
Meline (Havstad) moeder/oma van:
Djambo, Ferro, Gino, Hindra, Indre, Jilco, Mirko, Leneke, Mara, Marinde, Nivar, Nolan

Kayo (van Ivonne)

┼Celony en Luco


Afbeelding
leoensuzanne
Berichten: 11159
Lid geworden op: di 06 dec 2005, 18:57
Locatie: Westerbeek

Re: 2e Keuring, Wickrath, Duitsland

Bericht door leoensuzanne » ma 22 aug 2016, 21:27

Anita schreef:Leuk verslag Suzanne. etwas lose im Schweif is vertaald iets los in de staart.
Ja dat wisten we wel. Maar wat ze er mee bedoelen?
Evita : Tsjerk x Anca (v. Manus)
HilgoHenro x Hikari (v. Hanibal)
Fello : Ismo x Anca (v. Manus)
Hikari v. Hannibal x Anca (v.Manus)
TinkerxWelsh kruising Liva: ouders onbekend
en Wild coulours Ultimo oftewel Mo ouders onbekend
Gebruikersavatar
Bella
Berichten: 17591
Lid geworden op: do 27 jan 2005, 11:59
Locatie: Wanneperveen ;)
Contacteer:

Re: 2e Keuring, Wickrath, Duitsland

Bericht door Bella » za 27 aug 2016, 19:09

Misschien dat hij er zo'n springfestijn van maakte? :P

Nee zou het anders ook niet zo snel weten. Kan Sabine je geen verduidelijking geven?

Maar leuk te lezen hoe het er daar aan toe gaat bij de merries/veulens! Voor herhaling vatbaar wel dus ;)
Geluk is de vrucht van intens werk
Plaats reactie