Pagina 1 van 2

Belle, mijn sportpony

Geplaatst: di 14 jul 2015, 14:33
door Ilonka
Hoe mijn 'tussenpony' mijn stoere sportpony werd...

Ik ben redelijk ambitieloos met haar begonnen, plannen had ik niet, ze was mijn tussenpony. Een pony die op mijn pad kwam maar die ik niet echt had gekozen. Inmiddels zou het gewoon oneerbiedig zijn haar nog zo te noemen. Dus ik noem haar nu mijn sportpony, dat heeft ze wel verdiend!

Voorgaande topics:
Hoe Belle in mijn leven kwam
Een update, Belle werd mijn pony

Na mijn laatste topic waar ik Belle in kocht ging mijn leven, ondanks mijn zin dat ik mijn portie pech nu wel gehad had, met haar niet meteen van een leien dakje.
Begin februari 2014 werd ze wéér spierbevingen. Na mijn vakantie, waar ze eigenlijk geen krachtvoer had gehad, maakte ik een ritje en kwamen we stil te staan in een donker en koud bos. Ze wilde niet meer lopen en was echt ellendig. Veel mensen hielpen, weidegenootje ging dekens halen en liet haar IJslander daarna achter als vriend toen ze de trailer ging halen, vriendin die DA is kwam met infuus naar het bos, mijn lief kwam met warme kleren en thee.
Ik was op dat moment zwanger en dat deed me besluiten haar maar gewoon te houden en verder te zien. Nu een andere plek voor haar zoeken en zelf een nieuw paard zoeken was gewoon geen optie.

Nog niet heel lang was ik bezig met haar weer opbouwen in stap met kleine beetjes draf toen onze leven in een achtbaan kwam met de kleine die twee maand te vroeg kwam. Lieve Jaël haalde de paarden op en zonder te weten wanneer ik ze weer kwam op halen mochten ze bij haar staan. Dat werd drie maanden, de tijd die ik nodig had om weer in staat te zijn voor de paarden te zorgen. Jaël had in de tussen tijd drie maand met de dames gestapt, hoe fijn is dat!? Dus ik kon na die drie maand weer rustig beginnen met een drafje.

Afgelopen jaar rustig aan met Belle gewerkt en opgebouwd. Inmiddels helemaal gestopt met elk soort krachtvoer (graan, brok, müsli etc.) en geen complete rust meer, wel 24/7 op het land. Maar na zware inspanning altijd nog twee dagen wandelen/los longeren en elke derde dag even 5 a 10 minuten los om om heen laten draven.

Dit jaar weer begonnen met de wedstrijden en wat doet zet het goed, wat is ze gegroeid! (Niet de breedte en qua gewicht, haha.)
Eerst Ysselsteijn, van 41 km
Afbeelding

Daarna op naar desolaat Renesse, prachtige rit van 42 km in bijzonder ruige weersomstandigheden. Gezandstraald van top tot teen.
Afbeelding

Afbeelding

Gevolgd door haar eerste meerdaagse, de tweedaagse 85 km van Leersum (37 - 48)
Afbeelding

Afbeelding

Om half mei de Veluwe Marathon te doen, een drie daagse waar ik ook een deel van de organisatie heb gedaan. (53 - 27 - 26 ) Bij de prijsuitreiking werd mijn Bellebeest nog eervol genoemd door de DA's als pony die in de race was voor de Best Condition, wat mij betreft de meest begeerde titel.

Start van de derde dag, de baas heeft in elk geval nog zin! En dat had het Bellebeest ook.
Afbeelding

En van het weekend liep ze in Gangelt, Duitsland, weer een meerdaagse 2 * 42 km. Onder zware omstandigheden, zaterdag ruim 32 graden en dan hebben we het er niet over hoe het in de zon op het asfalt voelde. Het was zwaar, de ondergrond knetterhard van asfalt tot grind en de veldwegen waren slecht, hobbelig, keihard met de nodige grote stenen. Belle schopte een ijzer los op de tweede dag maar de geweldige organisatie kwam mij in het veld redden. Het ijzer werd vastgezet, ik kon mijn weg vervolgen.

Hier rijden we de finish (bijna) over. Even later rijden we hand in hand, maar daar heb ik nog geen foto van.
Afbeelding

Twee uur later volgt de nakeuring die ze glansrijk doorkomt. Daarmee liep Belle haar derde WP in klasse III en is daardoor startgerechtigd in de klasse IV (120-160 km) de hoogste klasse in de endurance.

Trots op mijn sportpony! :L)

Re: Belle, mijn sportpony

Geplaatst: di 14 jul 2015, 16:01
door Dennis
Kan me goed voorstellen dat je trots op haar bent!

Re: Belle, mijn sportpony

Geplaatst: di 14 jul 2015, 16:23
door Ootje
Wat goed zeg!

Re: Belle, mijn sportpony

Geplaatst: di 14 jul 2015, 16:24
door Esther
Wat een verhaal, je hebt veel meegemaakt intussentijd!
Maar wat een resultaat! Mag je heel trots op zijn!!

Re: Belle, mijn sportpony

Geplaatst: di 14 jul 2015, 17:53
door Suus
Wauw, knappe prestaties! En wat is Belle veranderd! Van een Bolle naar een echte Belle. :=

Re: Belle, mijn sportpony

Geplaatst: di 14 jul 2015, 18:43
door Sharyn
Net alle drie je topics gelezen. Mooi verhaal en wat een prestaties, ik kan me voorstellen dat je enorm trots op haar bent. Hoe gaat het overigens met je kindje?

Re: Belle, mijn sportpony

Geplaatst: di 14 jul 2015, 20:39
door rocky&moby
Wat goed! Ik heb nog eens op haar gereden toen ze bij ons op Stal stond!

Het was altijd zo lief dier. Wat fijn dat jullie zo goed gaan samen!
Je mag met recht heel trots zijn :-)

Re: Belle, mijn sportpony

Geplaatst: wo 15 jul 2015, 07:25
door Ilonka
Haha BolleBelle die is wel goed!
Sharyn met onze kleine gaat het goed, die is inmiddel 1 1/4 jaar en gaat volgens het boekje, heel fijn!

Machteld ja Belle is een lief dier inderdaad... als ze haar kop niet dwars heeft. Want het is ook een behoorlijk portret. Maar er zit geen kwaad in, helemaal niks.

Re: Belle, mijn sportpony

Geplaatst: wo 15 jul 2015, 08:34
door Marissa
Gaaf hoor!
Knappe prestaties! :D snap zeker dat je trots op haar bent!

Re: Belle, mijn sportpony

Geplaatst: wo 15 jul 2015, 11:32
door Anita
Mooi verhaal van echt hopeloos naar zeer succesvol. Iets om te koesteren.

Re: Belle, mijn sportpony

Geplaatst: wo 15 jul 2015, 18:06
door Jilly
Na de nodige 'opstartproblemen' gaat het wel super zeg!
En WAT een verschil met de eerste foto's. Ze lijkt wel 10 jaar jonger :D

Re: Belle, mijn sportpony

Geplaatst: do 16 jul 2015, 14:43
door Marijke_
Wat een mooi verhaal, fijn dat het zo gelopen is en dat je na Brass in Belle weer zo'n fijne pony gevonden hebt. Wat dat aan gaat echt respect voor je!

Re: Belle, mijn sportpony

Geplaatst: vr 17 jul 2015, 07:07
door Ilona
Wat een rit was het om zover te komen..
Ik vind het zo mooi om lezen hoe jullie gegroeid zijn met elkaar. De fun spat ook van de foto's af.
Trots op jullie!

Re: Belle, mijn sportpony

Geplaatst: wo 22 jul 2015, 07:26
door Ilonka
Dank voor de leuke reacties!
Ik ben nu aan het bekvechten met de KNHS. Tjonge wat een stel amateurs zeg... Vroeg direct mijn Riding Permit (nodig voor het buiteland) voor de kl IV aan, maar toen kreeg ik terug dat ik maar één kl III heb uitgereden aldus de administratie van de KNHS.
In Duitsland was ik te langzaam dachten ze (1 km/uur harder dan de minimumsnelheid...) en waarom de andere niet is getelt geen idee. Zucht! Ik sprong zowat uit mijn vel! Net alsof alle 'effort' die ik en Belle gedaan hebben niet telt, of onze prestaties zo aan de kant worden geschoven. Ze zijn nog niet van me af, zijn ze nou helemaal gek???

Re: Belle, mijn sportpony

Geplaatst: wo 22 jul 2015, 10:21
door foss
Zo super zeg je geduld is dus beloond heel fijn.

Re: Belle, mijn sportpony

Geplaatst: wo 29 jul 2015, 20:05
door Nicole
Wie had dat gedacht! Super leuk!
Een waardige opvolger van Ilonka
Hoe is het met de oude dame?

Re: Belle, mijn sportpony

Geplaatst: do 30 jul 2015, 07:50
door kristelhans
Wat een mooi verslag! Ik vind het ook zoo knap hoe je alles hebt weten te 'jongleren' want dat is het soms wel geweest, zo van de zijlijn althans. Ik groom jullie graag nog een keer bij zo'n 'echte' wedstrijd! :P

Re: Belle, mijn sportpony

Geplaatst: do 30 jul 2015, 11:59
door Ilonka
Ilonka gaat ook goed. Ze wordt wel echt oud en wat mij het meeste zorgen baart is dat haar gebit gewoon niet meer goed is.
Haar kiezen sluiten alleen voor en achteraan nog op elkaar aan, middenin is alles glad... Dat maakt hooi eten heel lastig Ze krijgt nu twee keer per dag pulp en oudepaardenslobber, overdag onbeperkt gras en 's avonds en 's nachts met Belle flink hooi en een strook gras..
Ze is nog wel heel vrolijk en maakt, met mijn bijrijder, twee keer per week een ritje. Als ik tijd over heb dan neem ik haar ook mee voor een ritje.

Kristel het is ook wel eens jongleren hoor! Maar het houd mij gezelliger, gelukkiger en gezonder om toch regelmatig op mijn poown te zitten. Houd me ook een leukere moeder denk ik.

Re: Belle, mijn sportpony

Geplaatst: do 30 jul 2015, 14:48
door Annemarie
Amen voor die laatste zin hahaha. Ik herken dat jongleren. Soms denk je OMG is dit het nou allemaal waard maar 99% van de tijd is het antwoord JA hahaha. Vind het knap hoe je zo ver gekomen bent met Belle. Hopelijk nog veel mooie km te gaan :)ddd .

Re: Belle, mijn sportpony

Geplaatst: ma 03 aug 2015, 07:58
door Ilonka
Het was even soebatten, maar het is gelukt. Ook volgens de KNHS nu 3 WP en kl IV startgerechtigd!
Knappe knappe poown! En ook een beetje trots op mezelf, dit is mijn derde Fjord die ik naar dit niveau heb gereden :)